marți, 19 februarie 2008

Secretul campaniilor de pensii - ONLINE-UL!

Nu, nu o zic eu! O zice ZF :)

"Campania de aderare la fondurile de pensii obligatorii ar trebui inclusa in manualele de marketing si studiata in facultati: 18 companii au incercat sa vanda practic acelasi produs, insa numai trei au castigat cursa si si-au atins obiectivele. Care sunt secretele campaniilor lor de promovare?
ING, Allianz-Tiriac si Generali, cele trei companii de pensii private care au castigat lupta pentru clienti in campania de aderare, au avut strategii de promovare complet diferite. In timp ce ING a fost cel mai agresiv investitor in publicitate si a obtinut astfel cea mai multa vizibilitate in piata, Allianz-Tiriac s-a bazat pe numele cunoscut si a investit mai putin in marketing, iar Generali a mizat pe unicitatea produsului, avand singurul fond de pensii cu profil de risc ridicat de pe piata.

Pentru restul, click aici:!

2 comentarii:

Anonim spunea...

Onorat :)

Anonim spunea...

"Am avut o componenta foarte puternica de on-line, foarte diferita de ceea ce am mai facut pana acum. Ca pondere in totalul celor interesati de incheierea unei pensii, on-line-ul a fost aproape egal sau chiar a depasit canalele traditionale de comunicare. Potentialul acestui canal este imens", spune directorul de marketing al ING.

Si tot asa...